Onze MVO filosofie

“Together for a better fashion future”

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

DUURZAAMHEID.
Bij Tumble ‘N Dry wordt veel aandacht besteed aan het verduurzamen van de productieketen en de bedrijfsvoering.
Daarbij staan het milieu, dierenwelzijn en veilige arbeidsomstandigheden hoog op de agenda. Wij vinden dit bij Sigrid’s Choice ook erg belangrijk en besteden daarom aan dezelfde topics dezelfde aandacht. Mede daarom hebben wij gekozen voor een samenwerking met Tumble ‘N Dry. Wij zullen komende tijd ook een eigen MVO filosofie uitwerken waarin wij dit uitgebreid beschrijven!

MATERIALEN.
Sinds 2018 is de babycollectie ZERO van Tumble ‘N Dry volledig gemaakt van biologisch katoen! Het doel van T’ND is om ieder jaar een hoger percentage van de collectie uit organisch katoen te laten maken. In 2018 gebruikten zij 29,4% meer duurzame materialen. In 2019 is hen doelstelling om dit met nog eens 5% te verhogen!

PRODUCTIE.
In 2016 werd in Nederland het textielconvenant opgericht. Dit werd mede door Tumble ‘N Dry ondertekend. Onderdeel daarvan is de Code of Conduct. Dit is een overeenkomst tussen T’ND en hun leveranciers over arbeidsrechten en werkomgeving en omvat een aantal belangrijke voorschriften, zoals:

  • Elke medewerker wordt behandeld met waardigheid en respect
  • Veilige ethische werkomgeving in de fabrieken
  • Elke persoon, bron of instantie moet de Gedragscode ondertekenen en ermee akkoord gaan.
bekijk het hele rapport


AUDITS.
Bij Tumble ‘N Dry streeft men er naar om een duurzame relatie met de leveranciers op te bouwen en steekt men daar heel veel tijd in. Omdat de leveranciers zich in landen met een hoog risico bevinden, laten zij ook audits (controles) uitvoeren. Dit laten ze door een derde partij doen (BSC). Tijdens een audit worden o.a. werknemersbetrokkenheid en eerlijk loon gecontroleerd. Audits vormen slechts één hulpmiddel, maar een belangrijke, bij de implementatie van Het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Voor meer informatie bekijk het hele rapport.

 

Wij werken samen met Red je Pakketje. Zij leveren super snel, zijn heel persoonlijk en leveren de beste service. Daarnaast zijn ze ook nog eens CO2-neutraal ! Red je Pakketje vindt het milieu erg belangrijk. Daarom planten zij bomen om de CO2-uitstoot van alle zendingen te compenseren. Zie hier meer informatie: YouTube

 

 

STICHTING DIERENLOT.
Wij vinden het belangrijk om met onze onderneming bij te dragen aan de maatschappij. Wij doneren daarom maandelijks aan Stichting DierenLot.